Åbent call for papers til Maritimhistorisk Konference 2022

I dagene 20. – 22. maj 2022 finder Maritimhistorisk Konference 2022 sted på det smukt beliggende Hotel Sidesporet ud til Holbæk Fjord. Formålet med konferencen er at forene forskere, entusiaster, studerende og professionelle om den fælles interesse for søfartens historie og Danmarks levende maritime kultur. Blandt deltagerne vil være nogle af landets førende søfartshistoriske forskere samt garvede søfolk, der har oplevet havet på egen krop.

Hvis du har lyst til at holde et oplæg på konferencen, hører vi meget gerne fra dig. Et oplæg kan være en præsentation af et forskningsprojekt, studiefelt eller en spændende fortælling om livet til søs – der er rige muligheder. Et oplæg varer ca. 15 min. + spørgsmål. Der kan bruges både billede og lyd.

Udover de mange interessante oplæg er der bl.a. også en guidet tur på Holbæk Havn med besøg på Nationalmuseets afdeling for søfart og maritime håndværk, inkl. træskibsværftet, og naturligvis den traditionelle og hyggelige bogauktion!

Deltagergebyret er:

Enkeltværelse: 3400 kr.
Delt dobbeltværelse pr. person: 2700 kr.
Uden overnatning: 1900 kr.

Priserne dækker udover to overnatninger også al forplejning og guidede ture. Forplejningen består bl.a. morgenbuffet, frugt, kaffe, kage, 2x frokost inkl. øl/vand og 2x toretters menu – efter kokkens valg, inkl. ½ flaske vin. Køkkenet er dansk/fransk med et erfarent og dygtigt kokketeam.

Sidste frist for tilmelding af oplæg er 1. februar 2022.

Tilmelding sker til museumsinspektør Thorbjørn Thaarup på tt@mfs.dk.

Vi kan ikke garantere, at alle oplæg antages, men vi lover et givende og alsidigt program. Programmet vil ligge klar i februar og tilmelding uden oplæg vil være åben frem til den 10. april 2022.

Læs mere om konferencen og Kontaktudvalget for Dansk Maritim Historie- og Samfundsforskning på https://maritimkontakt.home.blog/. Man kan også finde konferencen på Facebook. Begge steder offentliggør vi løbende nye navne og nyheder om konferencen.

Advertisement

6 Comments

 1. Goddag Maritimhistorisk Konference 2022.
  Jeg kunne godt tænke mig at deltage i konferencen i maj, men kan desværre kun fredag d. 20.05.2022.
  Jeg er skibsingeniør, skibsreder og oprindelig styrmand/skibsfører.
  Jeg har skrevet en længere række af det jeg kalder “Maritime Nedstag” om et meget spændende liv i Den Blå verden. Måske nogle af disse fortællinger for et langt liv i den maritime branche kunne have en større interesse ???

  Like

  Reply

  1. Kære Torben Ravn

   Tak for din besked. Fredag den 20. maj er dog ikke så god for oplæg, da vi den dag kun har et enkelt lidt længere foredrag efter aftensmaden. Men man er velkommen til at komme og spise med og høre aftenens foredrag – det kan jeg sikkert godt skaffe en pris på.

   Venligst – Thorbjørn Thaarup
   Museumsinspektør M/S Museet for Søfart

   Like

   Reply

 2. Med fornøjelse. Vi er en gruppe af søfartshistorisk interesserede, der arrangerer en konference, der hvert andet år bringer professionelle og entusiaster sammen. Derudover er vi medudgivere på årbøgerne fra M/S Museet for Søfart (som museet i disse år producerer sammen med Gads forlag.). Du kan se mere om os og bøgerne her på siden til vesntre.

  Venligst – Thorbjørn Thaarup

  Like

  Reply

 3. Hej Torben – yes, bogen ligger klar til afsendelse og bliver sendt måske allerede i morgen. Jeg beklager forsinkelsen, men både jeg og en del af mine kolleger har været hjemsendt pga. corona. Venligst – Thorbjørn

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s