Maritimhistorisk Konference 2022 (Er afholdt, vi ses i 2024!)

I dagene 20. – 22. maj 2022 finder Maritimhistorisk Konference 2022 sted på det smukt beliggende Hotel Sidesporet ud til Holbæk Fjord. Formålet med konferencen er at forene forskere, entusiaster, studerende og professionelle om den fælles interesse for søfartens historie og Danmarks levende maritime kultur.

Udover de mange interessante oplæg er der bl.a. også en guidet tur på Holbæk Havn med besøg på Nationalmuseets afdeling for søfart og maritime håndværk, inkl. træskibsværftet, og naturligvis den traditionelle og hyggelige bogauktion!

Program

Vi er stolte over at kunne præsentere det færdige konferenceprogram.

Programmet bliver sendt ud til alle tilmeldte og delt ud til konferencen.

Deltagergebyr

Enkeltværelse: 3400 kr. (udsolgt – se afsnit om alternativ overnatning)
Delt dobbeltværelse pr. person: 2700 kr. (udsolgt – se afsnit om alternativ overnatning)
Uden overnatning: 1900 kr.

Priserne dækker udover to overnatninger også al forplejning og guidede ture. Forplejningen består bl.a. morgenbuffet, frugt, kaffe, kage, 2x frokost inkl. øl/vand og 2x toretters menu – efter kokkens valg, inkl. ½ flaske vin. Køkkenet er dansk/fransk med et erfarent og dygtigt kokketeam.

Priserne er de samme for oplægsholdere (bortset fra enkelte særligt inviterede) og alm. deltagere. Det kan godt lade sig gøre kun at deltage én dag som deltager uden overnatning til en reduceret pris.

Betaling sker til:

Maritimt Kontaktudvalg
Regnr. 6509 kontonr. 3053030725
IBAN DK7465093053030725
SWIFT SPNODK22

Endagsbilletter

Som mange gode festivaler tilbyder vi også endagsbilletter. De er uden overnatning og koster:

Fredag: 400 kr.
Lørdag: 800 kr.
Søndag: 500 kr.

Priserne inkluderer alle foredrag og alle måltider.


Tilmelding

Man kan melde sig helt frem til 1. maj 2022. Tilmelding sker til museumsinspektør Thorbjørn Thaarup på tt@mfs.dk.

Sidste frist for betaling er 10. maj 2022.


Hotel Sidesporet

Vi er glade for at kunne afholde Maritimhistorisk Konference 2022 på Sidesporet i Holbæk. Sidesporet er er et hotel- og konferencecenter med egen restaurant lige ved havnen med udsigt over Holbæk Fjord og tæt på både byens centrum og station. Der er tog til Holbæk direkte fra Købehavn, Kalundborg og Nykøbing Sjælland og parkeringsplads lige ved hotellet. Hotellet ligger på Ahlgade 1B.

Læs mere om Sidesporet her.


Alternativ overnatning

Som vi skrev i sidste uge, er alle værelser på Hotel Sidesporet nu booket til konferencen. Det skyldes jeres store opbakning til konferencen, og det er vi meget taknemmelige for.

Det er vigtigt at understrege, at dette IKKE betyder, at der er lukket for nye konferencedeltagere. Tværtimod er der plads til mange flere. Det kræver blot, at man finder alternativ overnatning tæt på Sidesporet – og det er heldigvis nemt!

Vi anbefaler Hotel Strandparken, der ligger smukt ved Holbæk Fjord kun 1 km. fra Hotel Sidesporet.


Tilmelding af oplæg (deadline for dette er overskredet, og programmet er fyldt med gode indslag.)

Hvis du har lyst til at holde et oplæg på konferencen, hører vi meget gerne fra dig. Et oplæg kan være en præsentation af et forskningsprojekt, studiefelt eller en spændende fortælling om livet til søs – der er rige muligheder. Et oplæg varer ca. 15 min. + spørgsmål. Der kan bruges både billede og lyd.

Vi kan ikke love, at oplægget bliver optaget på konferencen, men vi gør vores bedste for at komme alle i møde og skabe et afvekslende og givende program.

Sidste frist for tilmelding af oplæg er 1. februar 2022.

Tilmelding af oplæg sker til museumsinspektør Thorbjørn Thaarup på tt@mfs.dk.

Sammen med oplægget må man gerne sende 4-5 linjer om oplægget, et billede der passer til emnet og et billede af sig selv. Dette bruges på hjemmesiden, på Facebook og i programmet.


Offentligt foredrag fredag den 20. maj

Der er offentlig adgang til museumsinspektør Karen Sivebæk Munks foredrag Vestsjællandske sild som slavekost fredag aften. Man behøver således ikke at deltage i konferencen for at høre dette spændende oplæg om Vestsjælland, mad og Danmarks fortid som slavenation. Hvis man kommer udefra, og ikke deltager i resten af konferencen, koster foredraget 50 kr., som kan betales kontant eller med Mobile Pay til Lisa Hartun Bennedsen på 21 74 80 65.

Foredraget starter kl. 20.00. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer undervejs.


Bogauktion

Lørdag aften afholdes den traditionsrige og uhøjtidelige bogauktion, hvor en blanding af spændende og/eller spøjse søfartshistoriske bøger går til højestbydende. Deltagerne donerer selv bøgerne til auktionen, og aftenens overskud går til Maritim Kontakts arbejde og fremtidige konferencer. Husk bøger til auktionen! Bøger købt under auktionen betales kontant eller med Mobile Pay til Lisa Hartun Bennedsen på tlf. 21 74 80 65.


Konferenceprogram

Det færdige konferenceprogram med beskrivelser af alle oplæg er klar. Det bliver sendt ud til alle tilmeldte og sendt ud som reklame i bredere kredse. Det bliver også delt ud til konferencen.


Specielle ønsker til forplejning

Hvis man ønsker vegetarisk/vegansk kost eller særlig allergivenlig forplejning, så er det naturligvis helt ok. Man skal blot skrive det i tilmeldingen eller senest 14 dage før konferencen til Thorbjørn Thaarup på tt@mfs.dk.

Sidesporet skriver i den anledning:

“Køkkenet skal nok sørge for at der er noget alle kan spise – men jeg kan ikke på forhånd oplyse hvad der bliver serveret til dem der skal have specialkost. Det beslutter køkkenet på dagen.”


Konferencen på Facebook

Det vil glæde os, hvis brugere af Facebook vil melde som som deltagere eller som interesserede på konferencen Facebookbegivenhed her. På Facebook kan man snakke med andre interesserede og se regelmæssige opdateringer om konferencen.

Bemærk! For at melde sig til konferencen, er det ikke nok at trykke ‘deltager’ på Facebook. Man skal skrive til museumsinspektør Thorbjørn Thaarup på tt@mfs.dk.


Sidste nyt om konferencen

Vi opdaterer også løbende om konferencen her på siden. Herunder kan man altid se de fem sidste nyheder.

Advertisement